Workout info

Workout Info

Workout

Dit is een normale Crossfit les waarin we een deel toewijden aan kracht / skills / techniek, gevolgd door de WOD (Workout Of the Day).
Deze lessen zijn steeds anders en vernieuwend.

Basic

Een basic les heeft hetzelfde principe als een gewone workout. En dient als een doorsteek voor de meeste beginnende leden naar de gewone workout. Vaak zijn het enkele rondes minder dan een workout of wordt er meer tijd besteed aan extra techniek.

Progressie workout

Dit is een benchmark workout. De workouts uit deze les komen terug om de 6 à 7 weken waardoor u de kans hebt uw tijd te verbeteren.
Dit is naar de mening van de coaches de tofste workout van de week en is voor iedereen toegankelijk, zowel voor beginners als voor gevorderde CrossFitters. Er is niet leuker dan in een grote groep samen te trainen om zo uzelf maar ook andere progressie te zien maken. Een aanrader om te ontdekken dat al uw harde werk zijn vruchten afwerpt.

Open Gym

Het woord zegt het zelf, 1 van de coaches doet de gym deuren open en u bent vrij om te doen waar u zin in hebt. Wilt u wat extra aan bepaalde technieken werken of heeft u zin om af te spreken met een vriend(in) om een extra workout te doen, dan is de open gym de ideale gelegenheid.

Oly liften

Hierin focussen we ons op de clean&jerk en de snatch. We trainen op verschillende varianten van het Olympisch gewichtheffen en bouwen onze kracht op die we hiervoor nodig hebben.

Techniek

Deze lessen bouwen een hele maand lang aan een bepaalde skill geschikt voor zowel gevorderde als beginnende athleten. Hierin worden muscle ups, double unders, handstand, … onder handen genomen.

Endurance

Na een kilometer al buiten adem zijn en hun benen die brand lijken te staan, herken je dit? Dan is het tijd om aan je uithouding te werken en daarvoor zijn deze lessen ideaal. Via intervaltraining, drills, … werk je aan je looptechniek en uithouding.

Mobility

Dit half uur spenderen we aan het losmaken van de spieren. Hierdoor leer je technieken die je zelf kan toepassen bij stijfheid. Een les die aan te raden is voor elke athleet.

Groepsworkout

Op zondag doen we het even anders. In plaats van een workout die je alleen doet werk je nu samen in een team. Je wisselt onderling af en zorgt ervoor dat jou team als eerste de wod afwerkt.