Joachim Callebaut

Joachim Callebaut – CrossFit Coach CrossFit Lividum

In 2010 ben ik in contact gekomen met CrossFit. Toen we op vakantie waren in Amerika waren net de CrossFit Games op tv en zo zag ik voor het eerst wat CrossFit inhield. Het eerste wat ik dan ook gedaan heb toen ik terug in Belgie was, is een CrossFit opgezocht in de buurt.

Heel mijn jeugd lang heb ik zoals zovele voetbal gespeeld. Tot op het moment dat ik mijn onderste ruggenwervels gescheurd had. Na een jaar lang revalidatie, ben ik nooit meer op niveau geraakt en besloot ik een andere wending te geven aan mijn leven. Jarenlang heb ik dan de typische fitnessbewegingen gedaan en dacht ik van mezelf dat ik fit was. Tot ik met mijn neus op de feiten werd gedrukt in CrossFit Antwerpen. Na een week mijn spieren te laten recupereren, besloot ik om nog een poging te wagen en vanaf dan ben ik verslaafd geraakt aan de sport van fitness. De sfeer die binnen een CrossFit box hangt, de spanning die je hebt om te weten wat de coaches die dag voor u hebben geprogrammeerd, de zwaktes die je van uzelf leert ontdekken, het mentale aspect om door te zetten en vooral de progressie die je uzelf ziet maken, dat zijn allemaal factoren die mij hebben overtuigd om niets anders meer te doen dan CrossFit.

2 jaar lang reed ik op en af naar Antwerpen, maar dit was door de files niet altijd even plezierig waardoor ik samen met een klasgenoot ook vaak in zijn fitness, CrossFit wods deed. Mensen trokken steeds vreemde gezichten maar wij hebben ons daar nooit veel van aangetrokken en deden wat wij het liefst deden. Vanaf 2012 besloot ik zelf het heft in handen te nemen. Ik was net afgestudeerd als regent LO en besloot om mijn eindwerk (oprichten van een CrossFit) om te zetten in de praktijk waardoor ik ook mijn eigen trainingsintensiteit kon opschroeven.
Ik kocht met mijn spaargeld wat materiaal (bumperplates, barbells,…) en nodigde vrienden uit om eens mee te trainen. Voor ik het wist was mijn garage te klein en besloot ik een gok te wagen en mijn eigen officiële CrossFit box te openen. En zo werd CrossFit Lividum geboren! Sindsdien beleef ik een droom en is het mijn job om mensen fitter en gezonder te maken wat mij enorm veel voldoening geeft.

Opleidingen:

  • Bachelor lichamelijke opvoeding- fitness
  • CrossFit Level 1
  • CrossFit Coach prep course
  • CrossFit Endurance
  • CrossFit Judge
  • CrossFit Kids
  • CrossFit Mobility
  • TRX trainer
  • Fitnessinstructeur B bloso